8 Şubat 2017 Çarşamba

🎂☕️🎈köstebek pasta 🎂☕️🎈

🤗💕💛😛👌🏻king bir tarifle yine geldim :) tam yaa acaba bu nasıl yapılmış hazır gibi nasıl güzel dediğimiz tarifler ekliyorum  :) ağzı burnu yemelik hemde :)))
Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1su bardağı sıvıyağ
1su bardağı süt
1paket vanilya
2 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
Kreması için :
1 paket labne peyniri (300gr)
1 paket sıvı krema
1 paket kremşanti
2 tane muz
göz ağız için : dr.oetker kalpli çikolata (isteğe bağlı)
Yapılışı :
öncelikle kremamızı hazırlayıp dolaba koyuyoruz :) sıvı krema ,labne ve kremşantiyi karıştırıyoruz  kıvam alınca dolaba koyuyoruz .
 Ve keki için : yumurta yı şekeri 3 dk çırpıyoruz şeker eriyip beyaz olana kadar daha sonra sıvıyağ  süt vınvınnn daha sonra kakao un vanilya kabartma tozuyla karıştırıyoruz yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize döküyoruz bir iki de tepsiyi tazgaha vuruyoruz yerleşmesi için. 180 derecelik fırında 15/20 dk pişiyor bakarak olalım fırına . fırından çıkan kekimiz dinlenirken ,muzlarımızı dilimliyoruz ince ince ve dinlenen kekimizi bir bardak yardımıyla kesiyoruz aşağıdaki 1 görsel.
Dire şeklinde çıkardığımız keklerimiz topluyoruz kalanları elimizle ufalıyoruz :) ufalıktan sonra fotoğraf karesindeki 2. aşama olan muzlaerı koyuyoruz daha sonra dolu bir kaşık kremamızı koyup ufaladığımız kek parçaçıklarınılarını üzerine dökerek elimizlede hafif hafif toparlayarak krema yı kapatıyoruz  vee hazır :)) isterseniz benim gibi kalpli çikolata alıp göz ağız da yapabilirsiniz afiyet olsun deneyenlere okuyanlara sevgiler 🤗
🤗


  🤗 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder