11 Şubat 2017 Cumartesi

🍕😋tavada pizza 🍕😋

Domnosta kimmiş kükremesi geliyorr :))) harika ve mayalama bekleme yok kalk yap ye ımmhhh lezzet yine :)))
Tarif:
1 yumurta 
2 yemek kaşığı yoğurt 
2 yemek kaşığı sıvıyağ (zeytinyağ kullanıyorum )
1 yemek kaşığı sirke 
1 çay kaşığı tuz 
1.5 tatlı kaşığı şeker 
yarım paket kabartma tozu 
2 su bardağı un 
üzerisi için : 
ketçap ,bir tatlı kaşığı yağ ,kekik hamura sürülecek 
3 mantar 
10/15 dilim sucuk 
 3 yemek kaşığı mısır 
zeytin 
1 biber 
üzerine kaşar (eriyecek sevdiğiniz peynir )
(evinizde olan malzemelerden ekleme çıkarma size kalmış )
yapılışı :
23 cm lik bir tencere veya kapaklı tava için dir hamur ölçüsü :)
yumurta,şeker ,tuz,yoğurt ,yağ,sirke karıştırıp üzerine kontrollü unve kabartma tozunu ekliyoruz ben kaşıkla yoğurdum ellemedim :)) daha sonra tencere/ tavamızı yağlıyoruz birazda elimize sürüp hamurumuzu tavaya yerleştiriyoruz her yeri eşit olacak şekilde daha sonra 3 yemek kaşığı ketçap ve 1 yemek kaşığı zeytin yağı kekiği üzerine sürüyoruz . daha sonra malzemleri yerleştiriyoruz.
bu şekilde yaptıktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı altını pişiriyoruz .arada kontrol ediyoruz spatula ile pişince altı üzerine tenceremizin büyüklüğünde tabak koyup ters çeviriyoruz .pişmiş tarafı tabağın üst tarafında malzemeler olan kısım alt tarafta kalıyor sonra tabakta yandan kaydırarak tavaya tekrar koyuyoruz. ağzını kapatıyoruz kokular gelmeye başkıyor :)) kontrol edeiyorsunuz pişince  daha sonra yine tabağımıza  ters çeviriyoruz üzerine peyniri koyup kapağı kapatıp erimesini bekliyoruz tabakta . kapağı kaldırıyoruz eridikten sonra afiyet olsunn  :)))))
pratik ve lezzetli oluyor :) umarım şu tavada çevirme olayını anlatabilmişimdir :) anlamadığınız bir tek orası olabilir galiba sorabilirsiniz :)) hamurunu sade pişirip de yiyebilirsiniz harika oluyor :)fırında normal fırın tepsisine koyarak ta pişirebilirsiniz 💕🤗
okuduğunuz için teşekkürler :)))
🍕😋🦁🎈☺️👌🏻



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder