2 Haziran 2017 Cuma

🍓🍰😊🎈kefirli çilekli kek🍓🍰😊🎈

Dışı kıtır içi çileğin aramosunun indiği yumuş bir kek: misss gibi kokusuuuu var bir de tabi...
Geçen sene nisan ayında Damyskitchen sayesinde tanışmıştım 🍰😊🎈 ben bu miss kokulu kekle 🍓🍰😊🎈 Hatta  tv100 e konuk olmuş ordada Tuğçe Hatipoğlunun programında yapmıştım . çokta beğenilmişti. Bir çok sayfa da çilekli kek yaptı ama geneline baktığımda 4 yumurta ile başlayan klasik kek tarifi üzerine çilekti o yüzden  sayfamda kayıt altında olmalı dedim bu tarif .
kek demek de hakksızlık gibi aslında pasta lezzeti var çünkü🍓😊tamam tamam abartmışta olabilirim 🍓🍰😊🎈) sizde deneyin yorumlayın ;) 🍓



MALZEMELER :
  • 90 gr (6 yemek kaşığı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 210 gr (1 buçuk su bardağı) un
  • 6 gr (1 buçuk tatlı kaşığı) kabartma tozu
  • 4 gr (yarım tatlı kaşığı) tuz
  • 200 gr (1 su bardağı) toz şeker
  • 1 büyük boy yumurta
  • 120 ml (1/2 su bardağı) kefir (veya süt, veya ayran)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa toz vanilya)
  • 400 gr çilek (temizlenmiş ve ikiye kesilmiş)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri (üzerine serpmek için)
  • 24 cm kek fırın kabı 
  • NOT: Fırını baaşlamadan 180 derece çalıştırıyoruz ısınıyor keki yaparken. fırına koyduktan sonra keki ilk 10 dk 180 derecede kalan 50 dk ise  160 Derecede pişecek .toplamda 1 saat pişim süresi .

    Yapılışı:

  • kek kalıbımızın tabanına ölçüsü kadar yağlı kağıt seriyoruz veya yağlıyoruz tereyağ ile 
  • tereyağ ve şekerimizi bir kapta çırpıyoruz krema gibi kıvam alanakadar 
  • yumurta ve kefir ve vanilyamızı ayrı bir kapta çırpıyoruz ve tereyağ şekerli karışımımızıa yavaş yavaş dökerek çırpma işlemimizi yapıyoruz .
  • karıştırdıktan sonra sıvıları kurularımız un tuz kabartma tozumuzunuda ilave edip düşük  ayarda vınvın yapıp kabımıza döküyoruz.
  • temizlediğimiz ikiye böldüğümüz çilekleri kesikyerleri aşağı gelecek şekilde göz zevkimize göre diziyoruz :) 
  • fırına veriyoruz .10 dakika sonra 180 olan ısıyı 160 a düşürümeyi unutmuyoruz :) 
  • fırından çıktıktan sonra üzeirne pudra şekeri eleyip yanına dondurma koyup ikram edebilirsiniz 🍓🍰😊🎈okuduğğunuz için teşekkürler deneyenlere afiyetler olsun ..🍓🍰😊🎈
  • böyle olduğunda da korkmayın yanık tadı vs olmuyor fırın ısısını unutursanız vs oluyor :) tadda felan sorun yok yani korkmayın bakarak olun pişerken sadece ilk 20-30 dk arası fırınıda açmayın çilekler bazı zamanda çökebiliyorda :) panik yapmayın çok leziz oluyoooo denemelisiniz ama yaa olabileck durumlarıda yazdım bakın ;) sevgilerr...

🎈🎈 rtaaa

1 yorum:

  1. Aman da ne güzel şeyler yaparmış böyle. Ellerine sağlık tatlımmm. Çilekle her şey muhteşem oluyor.

    YanıtlaSil